Voor de uitvaart

Voorafgaand aan de afscheidsdienst

Als een dierbare komt te overlijden moet u over veel zaken nadenken. Dit kan overweldigend zijn. Daarom helpt IRIS & De Mol Uitvaartverzorging u met het beantwoorden van vragen zoals: waar wordt uw dierbare opgebaard, welke uitvaartkist kiest u en wat regelt u met betrekking tot rouwbrieven en bloemen?

Meer weten?

Neem contact op via (026) 495 235 6 of stuur een e-mail. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Meer weten?

Neem contact op via (026) 495 235 6 of stuur een e-mail. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Rouw tussen overlijden en uitvaart in de familiekamer

Sinds juni 2012 hebben we een 24-uursrouwhuiskamer. Deze familiekamer vindt u naast Villa IRIS. Omdat we het belangrijk vinden dat u zich thuis voelt, hebben we de kamer warm en huiselijk ingericht.

 

De rouwhuiskamer staat uiteraard exclusief tot uw beschikking. U krijgt de sleutel en kunt vanaf dat moment op ieder gewenst moment naar uw dierbare toe. Uiteraard kunt u deze kamer aankleden met foto’s, schilderijen en bloemen, zodat u zich in de moeilijke periode tussen overlijden en de uitvaart hier helemaal op uw gemak voelt.

 

Er bestaat ook de mogelijkheid om een kop koffie of thee te zetten, er staan een aantal frisdranken in de koelkast en ook voor een wijntje is gezorgd. Uiteraard beschikt de kamer over een eigen toilet.

Opbaren_uitvaartkisten

Opbaren en uitvaartkisten

Afscheid nemen van iemand die u liefheeft, is een uiterst persoonlijke gebeurtenis. Om dat ten volle te kunnen beleven is de plaats van de opbaring belangrijk. Ons uitvaartcentrum biedt hiervoor een sfeervolle en passende omgeving, waar u altijd uw dierbare kunt bezoeken wanneer het u uitkomt. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een thuisopbaring of een opbaring op een andere locatie. De laatste verzorging wordt al dan niet met behulp van de nabestaanden uitgevoerd.

 

Wat betreft uitvaartkisten heeft u een ruime keuze. Van een nette en eenvoudige kist tot chique of uitbundig. Het zelf beschilderen of vervaardigen van de uitvaartkist, of het gebruik van een lijkwade behoort ook tot de mogelijkheden.

Rouwbrieven en bloemen

We helpen u graag met het samenstellen van het rouwdrukwerk. Uw eigen woorden zijn natuurlijk leidend. Als woorden even tekort schieten proberen we samen met u een passende invulling te geven aan de tekst. Ook met bijzondere afbeeldingen of eigen foto’s kunt u het rouwdrukwerk een uniek en individueel karakter geven.

 

Mensen geven bloemen uit genegenheid. Daaraan moet dan ook de nodige zorg en aandacht worden besteed. IRIS & De Mol Uitvaartverzorging werkt samen met plaatselijke bloemisten die elk gewenst bloemstuk voor u kunnen verzorgen.

Regel de uitvaart

Voor het regelen van de uitvaart kunt u altijd direct contact met ons opnemen. Samen bespreken we de mogelijkheden en uw wensen. Het eerste informatieve kennismakingsgesprek is kosteloos. IRIS & De Mol is uiteraard dag en nacht bereikbaar.

Verzekeringen

Vindt u het ook een geruststellend idee dat uw eigen uitvaart alvast goed geregeld is? Het is mogelijk om van te voren vast te leggen welke wensen er zijn voor een uitvaart. Dit gebeurt door middel van het opstellen van een wilsbeschikking.

Call Now Button